Tradičné dvojkrídlové a rolovacie brány majú aj dnes čo ponúknuť. Musia však byť kvalitné

Nie je to tak dávno, čo vo svete garážových brán existovali len dva druhy. Klasické dvojkrídlové a rolovacie brány však majú na trhu stále svoje miesto a napriek drvivému nástupu moderných brán s komfortným ovládaním sa v niektorých prípadoch oplatí siahnuť po nich. Zaujímajú vás ich výhody? Potom čítajte ďalej. 

Klasika zdokonalená pre súčasnosť

V súčasnosti si, pochopiteľne, drvivá väčšina zákazníkov vyberá sekcionálne brány alebo posuvné brány, ktoré ponúkajú komfort a rôzne spôsoby ovládania. Ale pozor! Klasika v podobe dvojkrídlových alebo rolovacích brán prešla dôkladným vývojom a procesom zdokonalenia, takže dnes predstavuje jedno z možných kvalitných riešení a je stále v hre.

Rolovacie brány: jednoduchá údržba a bezporuchovosť

Tento typ má množstvo výhod. Vzhľadom na to, že sa rolovacie brány otvárajú do priestoru nadpražia, strop zostáva úplne voľný, čo umožňuje umiestniť naň napríklad závesné nosiče na autopríslušenstvo. Rolovacie brány sú vďaka svojej konštrukcii vhodné aj do garáží, pri strope ktorých sú nosné časti domu alebo vodovodné či elektrické rozvody. A čo vás ešte na tomto type poteší?

  • Jednoduchá a rýchla montáž bez potreby zdĺhavých stavebných úprav. V prípade potreby je možné bránu nainštalovať aj z vonkajšej strany garáže. Jej prítomnosť potom nezaberie ani centimeter.
  • Veľmi jednoduchá konštrukcia zaručuje bezporuchovú prevádzku a ľahkú údržbu.
  • Poskytuje dostatočnú ochranu proti násilnému vniknutiu.
  • Umožňuje montáž pružinového alebo elektrického ovládania na požiadanie. Ovládanie brány tak môže byť veľmi komfortné.
  • Lamely sa dajú v prípade poškodenia ľahko vymeniť.
Rolovacia brána v rodinnom dome
Jednou z výhod rolovacích brán je jednoduchá a rýchla montáž bez potreby zdĺhavých stavebných úprav.

Dvojkrídlové brány: vyrobené na mieru a v dekore podľa vášho výberu

Aj dvojkrídlové brány sa môžu pochváliť veľmi jednoduchou konštrukciou, a teda ľahkou údržbou. Chúlostivejšie komponenty, ako napríklad vodiace lišty alebo koľajničky, tu úplne chýbajú. Dvojkrídlové vjazdové brány sú vhodné napríklad na rekonštrukcie starších budov, kde si majiteľ želá zachovať ich pôvodný charakter, ale sú vhodné aj pre novostavby. 

Má váš dom drevené okná alebo drevené vchodové dvere a chceli by ste mať v rovnakom dekore aj bránu? Drevené dvojkrídlové brány sa dnes už priemyselne nevyrábajú, pretože svojimi vlastnosťami nemôžu konkurovať súčasným materiálom, ale spoločnosť LOMAX vám dodá všetky výrobky na mieru v imitácii rôznych druhov dreva, aby ste ich mohli dokonale zladiť so svojimi oknami alebo dverami. A ďalšie výhody dvojkrídlových brán?

  • Pevný a odolný hliníkový rám poskytuje dostatočnú ochranu pred zlodejmi, brány ale zároveň zostávajú ľahké, takže ich ovládanie nie je, na rozdiel od minulosti, zbytočne namáhavé.
  • Uhol otvorenia je až 180 stupňov. Vďaka tomu je eliminovaná jedna z hlavných nevýhod starších verzií dvojkrídlových brán, t. j. obmedzené otváranie a v dôsledku toho aj komplikovaný vjazd alebo výjazd z garáže.
  • Je možné ponechať voľný priechod pootvorením jedného krídla.

Tip pre vás: Ako si správne vybrať novú garážovú bránu

Biela dvojkrídlová brána so zasklením
Dvojkrídlová brána môže ľahko slúžiť aj ako hlavný vchod do domu.

Uvažujete o novej garážovej bráne? Spoločnosť LOMAX vyrába špičkové garážové brány, ktoré vďaka bezpečnostnej triede RC2 ochránia váš majetok. Dodá vám ich v rôznych variantoch, vyrobené na mieru a so všetkým príslušenstvom podľa vašich predstáv. Kontaktujte nás alebo nám pošlite nezáväzný dopyt.


Poslať dopyt na brány LOMAX

 

Zdroj fotografií: LOMAX